Daje to możliwość zachowania najwyższej jakości. Krowy w naszym gospodarstwie karmione są wyłącznie naturalnymi paszami, a w okresie wiosenno – jesiennym wypasane są na łąkach obfitujących w soczystą trawę.
Ser koryciński
Marka z wyróżnieniami
Włożyliśmy wiele trudu i serca w to, by rozsławić wyjątkowe walory smakowe naszego sera. Zadbaliśmy o to, by tradycyjna metoda jego wytwarzania była prawnie chroniona. W ten sposób Ser Koryciński „Swojski” najpierw znalazł się na Liście Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a następnie w roku 2012 został zarejestrowany przez Komisję Europejską jako Chronione Oznaczenie Geograficzne.
Nasz ser posiada także – wydany przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych – Certyfikat Jakości. Jesteśmy dumni z tego, że ser z Korycina uzyskał odznaczenie Podlaska Marka Roku 2004 i odniósł sukces w konkursie Perła 2004. Jego niezwykłe walory smakowe podkreśla także to, że pojawił się w Żółtym Przewodniku Gault & Millau Polska 2017.
To wszystko sprawiło, że nasze domowe sery, znane jako sery korycińskie, zyskały tak wyjątkowy status w Polsce i za granicą.

Zostaliśmy cenionym producentem sera korycińskiego
Jako producent sera korycińskiego zwracamy uwagę na dobry kontakt z Klientami. Wychodzimy naprzeciw ich oczekiwaniom, prezentując na rozmaitych targach i festynach nowe odsłony smakowe naszych specjałów. Urozmaicamy tradycyjne kompozycje smakowe tak, by wszyscy wielbiciele serów domowych mogli znaleźć w naszej ofercie coś smacznego i coś nowego. Jesteśmy przekonani o tym, że dobry serowar nie tylko zna opinie smakoszy swoich wyrobów, ale także bierze pod uwagę ich sugestie i życzenia.
Dlatego tak ważny jest dla nas bezpośredni kontakt z Kupującymi – liczymy się z ich opiniami i dokładamy wszelkich starań, by sprostać ich potrzebom. Z tego względu prowadzimy nie tylko stacjonarną sprzedaż serów korycińskich, ale także sklep internetowy, dzięki któremu naszymi Klientami stają się mieszkańcy różnych zakątków Polski. Zamówienia realizujemy bezzwłocznie, by nasze domowe sery możliwie szybko znalazły się na Waszych stołach – bez względu na to, gdzie się one znajdują.