Niezwykły ser koryciński „swojski” z czarnuszką
Sery korycińskie wytwarzane zgodnie z tradycyjnymi recepturami są wyjątkowe na skalę naszego kraju i Europy. Powstają ze świeżego podlaskiego mleka, a o tym, jak smakują, decydują przyprawy dodane w procesie wytwarzania.
Ser koryciński – przepis na zdrowie
Czarnuszka dodawana do serów korycińskich jest znana w tradycyjnym zielarstwie jako uniwersalny składnik diety prozdrowotnej. Jej nasiona zbierane są wczesną jesienią. W serze pojawiają się jako niewielkie czarne kropeczki, dla których charakterystyczny jest nieco pikantny smak. Ze względu na te właściwości smakowe, czarnuszka jest popularnym urozmaiceniem w kuchni podlaskiej.
Oryginalny smak na wyciągnięcie ręki
Sery korycińskie zawdzięczają czarnuszce esencjonalny smak – kto raz go spróbuje, zawsze chce do niego wracać. Doskonale o tym wiemy, dlatego zadbaliśmy o to, by nasze wyroby były na wyciągnięcie ręki, a więc także do kupienia online.