

Sery z Korycina mają aż 31 odmian smakowych – to sprawia, że są fenomenalnym dodatkiem kulinarnym. Sprawdzają się jako element śniadania, kolacji, obiadu, a także jako samodzielna przekąska. Zobaczcie, jak szybko, dzięki naszym domowym serom odmienicie smaki znanych potraw.
Sery z Korycina na kanapkach
Kanapki są nieodłącznym elementem jadłospisu. Modyfikując ich skład, łatwo można wyczarować rozmaite kompozycje smakowe – klasyczne i egzotyczne, szczególnie lubiane są te z nutami śródziemnomorskimi. Sery świetnie sprawdzają się w wersji śniadaniowej – ze względu na to, że są źródłem pełnowartościowego białka, węglowodanów i tłuszczów dają nam energię na cały dzień.
Pizza z kerem korycińskim
Pizza serowa może zyskać całkowicie nowy smak dzięki swojskim serom. W zależności od tego, jaką odmianę smakową wybierzmy – mogą to być ostre nuty sera z papryką lub klasyczne sera z oregano albo polskie sera z suszonymi borowikami. Cechą pizzy jest to, że pozwala na eksperymentowanie ze smakami – z pewnością ułatwi to tak znaczna różnorodność naszych wyrobów.
Mieszanki warzywne z korycińskimi serami
Warzywa świetnie się komponują z serem korycińskim. Nasze wyroby nadają niepowtarzalny smak mieszankom klasycznymi, jak też egzotycznym, na przykład azjatyckim, z którymi świetnie współgra tradycyjny ser śmietankowy, jak i ser z popularną w Azji kozieradką.
Ser z Korycina jako dodatek do makaronów
Dania makaronowe łączą się z różnymi serami, którym zawdzięczają swoje walory smakowe. Nie może wśród nich zabraknąć sera korycińskiego. Makaronowi ciekawy smak nada ser swojski z mieszanką bazylii, suszonych pomidorów i czosnku. Świetnie też skomponuje się smak sera z papryką czy pieprzem lub z różnymi ziołami.
Zapiekanka ziemniaczana z serem z Korycina
Także dana z ziemniaków zyskują po dodaniu sera korycińskiego. Do zapiekanek ziemniaczanych pasują wszystkie sery z dodatkiem ziół – kolendry, kminku, oregano, tymianku, a także z ziołami prowansalskimi.
Przekąski z sera Korycińskiego
Ser koryciński sam w sobie jest pyszną przekąską. Wystarczy podać go na desce serów w towarzystwie serów francuskich, szwajcarskich czy holenderskich albo solo – na przykład pokrojone w trójkąty sery korycińskie z dodatkiem różnych dodatków w wersji wytrawnej – na przykład z miętą czy pokrzywą, lub deserowej – z pestkami, orzechami czy żurawiną. Świetnie skomponują się z winogronami. Będzie to dokonały dodatek do spotkań towarzyskich.